Според спецпрокуратурата е възможно да възникне реална опасност за живота му

Свидетел по така нареченото дело Суджук гейт - с полицейска защита. 

Мярката е наложена от специализираната прокуратура, след като преди 10 дни в Добрич бяха опожарени автомобили, собственост на двама от свидетелите по процеса срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.  

Досъдебното производство срещу него се намира във финалната си фаза. Мартинов е разследван за принуда, лично укривателство и натиск върху полицейски шефове. 

"СУДЖУКГЕЙТ": Повдигнаха обвинения на бизнесмен от Добрич

От прокуратурата съобщиха, че защитата е осигурена, тъй като са налице основания да се предполага, че са застрашени във връзка с наказателното производство – в резултат от свидетелстването му може да възникне реална опасност за живота и здравето му, на неговите съпруга и низходящи.

Незабавната защита е осигурена от Специализираната прокуратура по искане на свидетеля. Друг свидетел по делото се е отказал от предложена му от прокуратурата защита чрез лична физическа охрана.

Досъдебното производство срещу Живко Мартинов се намира във финалната си фаза, предстои в кратки срокове Специализираната прокуратура да внесе делото с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.

Извършва се проверка и на разследванията, ръководени от прокуратурата в Добрич, свързани с посегателства срещу личността и имуществото на свидетелите по делото.

Предмет на проверка от Специализираната прокуратура са и всички сигнали, съдържащи твърдения за престъпни деяния от лица, имащи отношение към наказателното производство срещу Мартинов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.