Слави Ангелов: Това са общини, в които корупцията е по-силна от гравитацията

Вчера от екоинспекцията измериха, че багерите са унищожили над декар от дюната на къмпинг „Смокиня”. В същото време проверка на "24 часа" показа, че собственикът на парцела,който е и собственик на каравана, чиято гледка е била скривана от дюната, се е сдобил с него за 5000 хиляди лева. Освен това, пясъчните дюни са били вписани като земеделска земя.

Над декар са унищожените дюни край „Смокиня” (ВИДЕО)

"При нас природната забележителност местност „Каваци” е обявена за земеделска земя през 1984 година. Унищожени са дюни от трите типа – бели, сиви и зараждащи се дюни. Най-голямото унищожаване е само в този имот, в който се намират три дюни от типа бели. Когато започва да се придвижда техниката, тя засяга и други дюни”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на РИОСВ – Бургас инж. Тонка Атанасова.

В ефира на „Здравей, България” журналиста Слави Ангелов коментира: „Нищо не ме учудва, тъй като това са общини, в които корупцията е по-силна от гравитацията и може всичко да се развие по всякакъв начин. Това е земя за оран, 10-та категория. Там не се случва нищо нормално. Не е нормално частно лице да може да притежава дюна”.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.