Обичам националните традиции, фолклора, коментира пред NOVA Елеонора Димитрова

Новата посланичка на България в Индия се появи в народна носия при връчването на акредитивните си писма на президента на страната. Тя е и първата жена, която ще изпълнява дипломатическата длъжност в източноазиатската държава. Елеонора Димитрова сподели в предаването "Здравей, България" какво я е подтикнало да направи този избор.

„Първо – защото така го чувствам. Обичам културата, обичам националните традиции, фолклора.  И много се радвам, че много млади хора се връщат към тях. Това беше прекрасна възможност да покажа нашите традиции в една вековна държава като Индия. Установената протоколна практика в много държави дава възможност да се избере облеклото", обясни Димитрова и добави, че в страната на почит са народните носии.

Посланикът на България в Индия се представи с народна носия (СНИМКИ)

Новата ни посланичка обясни и как е избрала точно тази носия от шопския край: „Дълго разглеждах образците на нашите национални облекла и харесах тази носия. Има и гайтан с  цветовете на българското знаме, вшит в нея", разказа тя.

„Много се радвам, че създадох положителна новина. Поздравиха ме индийските домакини и останалите колеги, с които връчихме заедно акредитивните си писма. Получих и много топли отзиви от приятели, познати и непознати дори", заключи Димитрова. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.