В края на миналата година същият лекар отново беше заловен на работното му място след употреба на алкохол

Пиян лекар преглежда пациенти в Хисаря. За пореден път д-р Мирослав Павлов от диагностично-консултативния център в града отиде на работа в нетрезво състояние. В края на миналата година той отново беше заловен на работното му място след употреба на алкохол.

Тръгваме по следите на сигнал, че д-р Павлов преглежда в нетрезво състояние пациенти от сутринта. Първо искаме да се запишем при него като личен лекар. Кадри от скрита камера на сайта TrafficNews.bg показват как той отговаря на въпроса може ли да станат негови пациенти: „Извинявайте, ама елате утре. Защото трябва да се попълват документи, за които трябва много време. В лабораторията взимате едни изследвания и, като дойдат изследванията, тогава идвате при мен”, обяснява процедурата медикът.

Заснеха лекар в нетрезво състояние да преглежда пациенти

При задаване на въпроса защо е дошъл на работа в неадекватно състояние, той напусна кабинета си. Но след това заявява: „Вие не може да искате от мен някакви обяснения”.

Пациентите са наясно с това, че той идва на работа след употреба на алкохол. През септември миналата година наш екип отново залови същия лекар пиян на работното му място. Последва проверка на Здравната каса, но в деня на инспекцията лекарят е бил адекватен.

Лекарят, хванат пиян на работа, не е преглеждал пациенти (ВИДЕО)

В петък Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем шофьор на частна линейка, който предизвикал катастрофа. Той седнал зад волана с 1,2 промила алкохол в кръвта. Мъжът остава в ареста за срок от 24 часа.

 Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.