Според изобретателите продуктът може да спаси живота на милиони хора и да улесни наблюдението на пациентите в риск

Ново изобретение може да прави ранна диагностика на сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане и ускорен сърдечен ритъм. Според учени седалка за тоалетна може да спаси милиони животи. Приспособлението се монтира в горната част на нормалната тоалетна седалка и измерва сърдечния ритъм, може също да измери кръвното налягане и нивата на кислород в кръвта.

Изобретателите са категорични, че устройството може да спаси живота на потенциални жертви на сърдечни заболявания. Технологията може да открие признаци на сърдечни проблеми преди да се появят симптомите.

Изобретиха таблет, който се навива на руло (ВИДЕО)

Медици потвърдиха, че продуктът може да спаси живота на милиони хора и да улесни наблюдението на пациентите в риск, препращайки точна информация в реално време, пише БГНЕС. Понастоящем устройството струва 1 500 британски лири и такива тоалетни са скъпи за домакинствата, но биха спестили пари на болниците.

Изобретателите от Технологичния институт в Рочестър в Ню Йорк, заявиха пред „Дейли Мейл”, че се надяват, че „умните“ тоалетни ще намалят броя на постъпилите с остри сърдечни атаки в болниците.

Създадоха първото 3D цветно рентгеново изображение на човек

Около една четвърт от пациентите със сърдечна недостатъчност са приемани отново в болница в рамките на 30 дни след изписването, съобщиха изследователите. Като следят пациентите у дома - и не изискват от тях да правят нещо различно от това, да използват тоалетната, медиците могат да следят състоянието им дистанционно.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.