Обичаната актриса си отиде на Цветница

Сбогуваме се с Виолета Гиндева. Обичаната актриса си отиде на Цветница. Поклонението пред паметта й се състоя във фоайето на Народния театър.

Актьори, режисьори, интелектуалци и почитатели на Виолета Гиндева си взеха последно "сбогом" с нея.

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Тя оставя след себе си незабравими роли в киното и театъра, в пиеси на Уилям Шекспир и на български класици като Йордан Йовков и Пейо Яворов.

Всеки, който днес дръзва да тръгне по нейните стъпки, смята, че е предизвикателство и не може да направи роля като нейната. Това казват всички, присъствали на поклонението.

Виолета Гиндева - за новото начало, перипетиите в живота и театъра

"Тя е романтичното явление в българския театър и кино", каза актьорът Иван Налбантов.

"Важно е да си зададем въпроса какво правим за тези творци, хора, когато ги има и какво общество сме ние. Мисля, че в този ден тя би била щастлива, ако си зададем и по някакъв начин си отговорим на този въпрос", заяви директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин.

В деня, в който се прощаваме с Гиндева, беше насрочена репетиция на пиесата "Актрисата", в която Стефан Данаилов си партнира с Аня Пенчева, съобщава "24 часа". Точно в 11:00 часа, когато започна поклонението, репетицията спря и актьорите наведоха глави, за да почетат паметта й. Репетицията не започна отново до края на поколонението.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.