Вижте разпределението според данните от exit poll-а

ГЕРБ изпраща в Брюксел 6 или 7 свои представители, преди да е пресметнат преференциалният вот, показва exit poll-а на „Галъп”. В ЕП влизат водачът на листата Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов и евентуално седмият в листата Лиляна Павлова.

БСП ще има 5 или 6 представители в Европейския парламент - Елена Йончева, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Иво Христов, Сергей Станишев и евентуално Иван Кръстев.

EXIT POLL: ГЕРБ с категорична победа на евровота, БСП - втора

ДПС ще бъде с двама или трима евродепутати. Водач на листата е Мустафа Карадайъ, на втора позиция е Делян Пеевски, а на трета - Йохан Кючук. До момента е ясно, че Карадайъ ще се откаже от мястото си в Брюксел. Твърде възможно е това да направи и Пеевски.

ВМРО успява да класира един или двама евродепутати. Водачът на листата им е Ангел Джамбази, а втори е Юлиян Ангелов.

Според exit poll-а на „Галъп” свои представител в ЕП ще има и „Демократична България” и това ще бъде Радан Кънев.

Според прогнозни резултати на „Тренд” коя партия колко депутати праща в европарламента – ГЕРБ ще изпрати между 6 и 8 депутати, БСП – 5 или 6, ДПС – 1 или 2, ВМРО – или няма да има представители в ЕП, или ще има само един, същата е и прогнозата за „Демократична България” – или нула, или 1.   

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.