Очаква се Специализираната прокуратура да излезе с официална информация за ареста

Кметът на район „Северен” в Пловдив Ральо Ралев е задържан по разследване за корупционни престъпления, както и за съмнения за злоупотреби с обществени поръчки. Това научи NOVA от източници, близки до разследването. Най-тирижираната версия за ареста на кмета е, че е задържан след сигнал от главния прокурор за парк зад хотел "Санкт Петербург". 

Арестуваха районен кмет в Пловдив

Очаква се Специализираната прокуратура да излезе с официална информация за ареста.

Случаят с арестувания кмет на район „Северен“ в Пловдив - Ральо Ралев е сходен с този в столичния “Младост“. Това съобщи зам.-главнят прокурор Иван Гешев пред БНТ. Той уточни, че Ралев е задържан по подозрение в схема за получаване на подкупи. Заедно с районния кмет има арестувани и още няколко лица.

В акцията в четвъртък се включиха и служител и на КПКОНПИ. Кметът е арестуван половин час след края на работния му ден. Той е напуснал кметството и е отишъл на фитнес, където е бил задържан. Заедно с него е арестуван и в пловдивски проектант, с когото Ралев е работил.  Претърсването на сградата да районната администрация и разпита на служители продължи до полунощ. 

Ралев е кмет от ГЕРБ и втори мандат управлява район "Северен". 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.