Повече от 100 души присъстват на купона в чест на Луиз Синьоре

Луиз Синьоре е родена в Манхатън през 1912 г. - година, изпълнена с промени и иновации. Президентът е бил Уилям Хауърд Тафт, а Удроу Уилсън печели изборите през ноември. Още два щата се присъединяват към обединението: Ню Мексико и Аризона. "Титаник" е ударен от айсберг и потъва в Атлантическия океан. Автоматичните филмови камери правят революция в Холивуд.

Тя живее в Бронкс от 14-годишна възраст. Повече от 100 души присъстват на купона в чест на 107-годишнината на Луиз. Тази прекрасна дама в розово просто пита: „Защо е цялото това суетене? Имала съм достатъчно партита“.

Жена на 102 г. скочи с парашут в Австралия

Нейният хумор носи безкрайна радост на приятелите й, някои от които са с десетилетия по-млади от Луиз. „Тя няма бастун, няма инвалидна количка. Пазарува всичко сама. Тя е страхотна“, казва нейната приятелка Дебора Уитакър пред Джесика Лейтън от CBS2.

Родена в Харлем през 1912 г. и винаги горда с италианското си потекло, Луиз се премества в Бронкс като младо момиче, оттогава с радост наричайки го дом. В златните си години тя танцува почти всеки ден. Все още живее сама и разкрива, че това е ключа към по-малко стрес. „Мисля, че тайната на моите 107 години е: Никога не се омъжих“, казва Луиз.

Дълголетието й се дължи на нещо повече от късмет: то е семейна черта. Сестра й, която за съжаление не е могла да присъства на купона, е на 102 години. „Ако има упражнения, аз правя упражнения. Ако има танци, аз танцувам. Все още танцувам по малко. Следобяд ще играя бинго“, казва Луиз.

70-годишна жена скача с парашут за юбилея си

Остаряването с чест не минава без предизвикателства. Тя е почти сляпа, наскоро е преодоляла пневмония и на 103 години е преживяла нападение и грабеж в жилищната си сграда. Силата й е вдъхновяваща. На въпроса й какво още може да сподели Луиз за онези от нас, надявайки се да живеят дълъг, щастлив живот и да изглеждат дори наполовина толкова добре, столетничката отговаря: "Италианска храна. Италианската храна е много добра за вас. Бях отгледана с много добра храна. Без сода, без торта."

Но поне в деня на рождения си ден, за все още младата по сърце Луиз, ще има торта.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.