Шофьори споделят, че преминаването на границата отнема до 8 часа

Изключително затруднен трафик на граничния пункт „Капитан Андреево”. Движението е натоварено в посока от Турция към България. Сред основните причини е и потокът от гастарбайтери, които пътуват към Западна Европа. За последното денонощие в страната ни са влезли над 6 000 автомобила с 25 000 пътници.  

Отново натоварен трафик през ГКПП „Капитан Андреево“

Семейството на Пънар се прибира към Германия след традиционната си ваканция в южната ни съседка. За да стигнат до България са чакали 8 часа. „Това е наистина прекалено дълго време, идваме от Турция и чакането е ужасно”, каза Пънар.

След края на Курбан Байрам масово гастарбайтерите са тръгнали обратно към Западна Европа. При 30 градуса навън, чакането се превръща в кошмар. „Много е горещо. Служителите ни претърсват и трябва да чакаме допълнително, това е ужасно”, добавя Телал.

Рекорден трафик на „Капитан Андреево”

От „Гранична полиция” обясняват, че правят стандартни проверки, а броят на служителите е увеличен. „Организацията, която сме създали от наша страна - всички трасета, които са на вход са отворени или 9 плюс 1 с пълен капацитет”, коментира началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Емил Гочев.

Въпреки че всяко лято чакат на границите, гастарбайтерите традиционно пътуват с автомобили. Казват, че няма друг вариант, защото са много хора и пътуват с голямо количество багаж.

Трафикът ще остане интензивен и следващите дни, поне до края на месеца.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.