Студенти обвиниха управляващите в лъжи за сваления самолет

Стотици иранци се събраха на протест срещу властта в Техеран. Те обвиниха управляващите в лъжи за свалянето на пътническия самолет на украинските авиолинии. Протестът бе пред един от университетите в града.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Повечето протестиращи бяха студенти. Някои късаха снимки на убития от американците генерал Касем Солеймани, погребан наскоро като герой. Същевременно Украйна и Канада поискаха от Иран незабавно да включи техни експерти в разследването на трагедията със сваления самолет. От Киев казаха, че вече са обсъдили с иранците пристигането на техни специалисти, които да участват в декодирането на "черните кутии" на „Боинг”-а.

Украинската прокуратура: Сваленият самолет е „умишлено убийство”

 „Скъпи украинци, в тези тежки дни за всеки един от нас, искам да ви кажа следното: Ще върна всички загинали на семействата им, за да могат да се простят с тях човешки. Ще почетем паметта им. Всички виновни ще бъдат наказани. Ще върнем на украинците не само усещането за сигурност и справедливост, но и увереността, че страната им ще ги защити, където и да са по света", каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.