Административният съд реши, че мандатът на Румен Томов трябва да бъде прекратен

Протест в защита на кмета на Благоевград. Поводът - решението на административния съд, че мандатът на кмета Румен Томов трябва да бъде прекратен. Това е заради сигнал срещу него, че фирмата му не е била заличена в срок. Томов обжалва във Върховния съд. Решението се чака до дни, а хората в града излязоха на демонстрация.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Протестиращите изразиха позицията си, че са против нови избори в Благоевград, тъй като искат Румен Томов да изпълнява правомощията си. Томов се обърна към хората и заяви, че решението на Административния съд, който призова Избирателната комисия да отнеме правомощията му не е правилна. Той добави, че евентуални нови избори ще донесат хаос и финансови проблеми за общината.

Съдът: Мандатът на кмета на Благоевград трябва да бъде прекратен предсрочно

"Дребна административна пречка не трябва да ни лиши от правото да видим какво може да направи, защото може да направи много за града. Имаше далеч по-смущаваща ситуация, в която действащ кмет втори мандат отвори фирма, след което я затвори. Избрахме си и искаме той да си остане кмет", казват хората.

Припомняме, че сигналът срещу Румен Томов, че като градоначалник продължава да бъде част от фирма беше пуснат от предишния кмет Атанас Камбитов. Първоначално Избирателната комисия отхвърли сигнала, но след това Административният съд излезе с решение, което задължава Избирателната да отнеме правомощията. В момента се очаква решението на Върховния административен съд.

Още гледайте във видеата