50-тият конгрес на партията ще се проведе на 9 и 10 май, реши Националният съвет

БСП с нов вътрешен спор. Поводът - дали номинациите за нов лидер на партията се правят под натиск. Засега има 21 номинирани. С най-голяма подкрепа e настоящият лидер Корнелия Нинова. Номинации получава също заместникът и Кирил Добрев. От противниците на Нинова с най-много предложения са за Красимир Янков и Константин Паскалев. На последния Национален съвет преди вътрешния вот беше решено 50-тия конгрес на партията да се проведе на 9 и 10 май.

"Това което чувам много ме тревожи", заяви Сергей Станишев. И добави: "Силно се използва апарата за натиск при номинации". Той обясни, че е видял документ, внесен от Националния съвет, в който се отправят упреци към избирателната комисия, която "дописва правилата, променя ги, създава условия за неравнопоставеност."

"Моите наблюдения досега са, че е изключително констрултивно, отнасяме се с разбиране, че има много кандидати, има различни мнения по отношение на лидера, но това е възможност всеки да изложи своите идеи по отношение на БСП и управлението на държавата", коментира Весела Лечева.

Георги Гергов каза: "Трябва да има промяна, аз също съм номниран доста, но нека да видим."