Грозната сцена се разиграла на 26-и февруари, по време на междучасие

Пореден случай на агресия между ученици. Неприятната сцена на бой е между две ученички от 9-и и 10-и клас и се разиграва в двора на Гимназията по ветеринарна медицина в Стара Загора. На видеоклип се вижда как две момичета изпадат в конфликт и започва нанасяне на удари, докато техен приятел ги снима. Инцидентът се е случил на 26-ти февруари, по време на междучасието.

БОЙ С РИТНИЦИ И ЮМРУЦИ: Брутална агресия между ученички в Стара Загора

„За инцидента разбрахме от клипа, който ми показаха родителите на едното момиче. Оказва се, че младата дама е харесала снимка на момче в Instagram. Това става повод за свадата между момичетата и последвалия побой”, обясни директорът на ПГ по ветеринарна медицина  "И. Павлов" Камен Ябълкаров .

„До този момент инциденти от такова естество не е имало. Това, което трябва да се случи, е екипът на училището да обръща сериозно внимание на такива неща, да работи с родителите и учениците. Училището трябва и да се отнася по-сериозно към сигнализирането и да реагира веднага. Случката е от четвъртък, а информацията стигна до нас в понеделник. Агресията е много сериозна и не знам от какво е провокирана. Трябва да се работи и с ученика, който снима клипа, защото вместо да сигнализира за случката, той я наблюдава и заснема”, каза Татяна Димитрова началник на Инспектората по образование в Стара Загора.

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: Момче удря и влачи момиче за косата (ВИДЕО)

„Досега ученичката не е имала такива прояви. Тя е по-темпераментна, но нищо не е предполагало, че може да се случи нещо такова”, казва класната й.

Биещите се момичета разтърва охранител, който случайно се оказва на мястото

„Тя не е очаквала, че ще я бият, тъй като я вика нейна позната, тя отива, вижда това нещо, опитва се да избяга, но те я спъват и става боя”, каза бащата на битото момиче Иван Стоянов.

Родителите на момичето, което нанасяло ударите, не застанаха пред камера. Съобщиха, че дъщеря им дълбоко съжалявала и е поднесла извинения.

Според началника на инспектората трябва да има сериозни наказания за агресията, като целта е да не се допускат повече такива фрапантни случаи.