Ще приемат ли предложението на Валентин Касабов?

След потвърждението на случаи на коронавирус у нас, се появи и едно наглед екзотично предложение. Депутатът от НФСБ Валентин Касабов поиска парламентът да бъде затворен.

"Не е екзотика, защото е необходимост, заради факта, че има опасност парламентът да спре работа. Вирусът засяга и България и ако спрем да работим, ще настъпи хаос. Общият състав с посетителите са към 2 000 човека и е нормално да има ограничен достъп. Термокамерите няма да спрат вируса, но е превенция", каза пред камерата на "Здравей, България" депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

"По предварителни данни една камера в ЕС струва 25 хиляди евро. В Китай са по-евтини - към 4400 без транспорт, но ще дойде след 1 месец", каза депутатът.

Кината срещу забраната на властта заради вируса

По думите му термокамерите ще бъдат полезни за следващите грипни епидемии. Той обясни, че ако се монтират в големи учреждения, ще действат профилактично.

Расте броят на градовете, обявили грипна епидеми

Днес предложението за закупуване на термокамера, която да бъде поставена на входа на НС ще бъде направено от народния представител от НФСБ Валентин Касабов и групата на Обединените патриоти. 

Репортер: Цеца Алексова