"При първите случаи на СПИН бяха нужни 2 години, за да се идентифицира", каза той

"Лекарите знаят как да третират новия вирус. Знаят, че е вид пневмония и трябва да се третира така. Вирусът е нов, но живеем с него вече два месеца ". Това заяви в ексклузивно интервю пред NOVA испанският микробиолог и преподавател в Университета в Навара - проф. Игнасио Лопес-Гони.

Той обясни, че в Испания се препоръчва на гражданите да не предприемат пътувания. В страната са затворени училища и са спрени обществени мероприятия. "Препоръчва се да няма пътувания, затворени са от превантивен характер училищата и университетите, спрени са мероприятия, на които се събират много хора", каза проф. Гони.

Дават по 1 000 лв. на всяко медицинско лице, което се бори с коронавируса (ВИДЕО)

Според него е имало в предишни години много по-сериозни вируси от най-новата световна зараза. "Имало е много по-страшни от коронавируса. При еболата 50-60% от случаите завършиха фатално", каза още той.

Борисов и Радев със спешен разговор за мерките срещу коронавируса

Още два случая на коронавирус у нас

"При първите случаи на СПИН, например, бяха нужни 2 години, за да се идентифицира вируса. Добрата новина тук е, че сега се разбра още от първите случаи в Китай", заяви испанският микробиолог.
 

Повече за вируса, пандемията и дали е готова науката за срещата с COVID-19, и ще има ли скоро ваксина, очаквайте мнението на един от най-добрите микробиолози в света днес в "Неделята на NOVA".

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО