В Грузия църквата пръска със светена вода улиците срещу заразата

Въоръжени патрули и в Сърбия, акции на командосите в Украйна и църковни служби по улиците в Грузия. Така част държавите се борят с коронавируса.

Тежковъоръжени патрули се появиха по улиците в Белград. Сърбия въведе мерки много подобни на тези в България - забрана за работата на търговски обекти, заповеди за ограничаване на социалните контакти. Не стана ясно каква е причината за въоръжените патрули, но такива освен пред парламента, имаше и пред инфекциозните болници в столицата.

„Естествено че е неприятно. Няма много хора по улиците, но особено трудно е за нас, с малките деца. Затворени са вкъщи и не им е лесно”, каза жителката на Белград Ивана.

ЕС с незабавна забрана за влизане на граждани от трети страни

В Украйна имаше акция на специалното звено на полицията срещу крадци на хирургически маски. Доскоро предпазното средство не струваше почти нищо, но сега стойността му скочи значително. Престъпна група е обрала производител на маски. Командосите издириха членовете ѝ и след спецакция взеха обратно 100 000 бройки.

„Вместо да договорят цената на продуктите, както били казали, бандитите нападнали човека, взели му маските и го набили. Носели са оръжия и фалшиви полицейски униформи”, разказа директорът на полицията в Киев Андрий Крисченко.

КРУТИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19: Не повече от двама възрастни на открито (ОБЗОР)

В Грузия православната църква започна да пръска със светена вода улиците срещу заразата. Натоварени в каросериите на камионетки, поповете бяха изкарани от храма. С икони и чемшири в ръце те преминаха по улиците на Тбилиси, благославяйки всички по пътя си. Някои хора се приближаваха, за да бъдат поръсени със светената вода. Други снимаха атрактивната акция с мобилните си телефони.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП