Вижте кои са първите помогнали на болниците у нас

NOVA с кампания в подкрепа на дарителството по време на извънредното положение. От днес ще ви разказваме историите на хората, които отварят сърцата, душите и портфейлите си, за да помогнат на всички, които са на първа линия в битката със заразата.

„Пирогов“ вече получи първите си дарения - от предпазни средства за медиците до финансова помощ за изграждане на ново реанимационно звено. Самият директор на болницата Асен Балтов дари 10 000 лв.

Болница "Александровска" се нуждае от средства за респираторни апарати

Депутатът Делян Пеевски дари 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и пари. Стойността на всичко изброено е 497 000 лв.

200 хил. лв. е дарението от "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв. на болницата. Дарение на същата стойност връчи и фондация "Америка за България".

Първи излекуван от коронавирус у нас (ВИДЕО)

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв. Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България пък дари 2 респираторни апарата. Дарението е осъществено чрез кампанията на фондация BCause. Даренията са събрани от над 900 физически лица и фирми.

„ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД  предоставиха защитни средства за лекарите от "Пирогов" на стойност 3500 лв.

Предпазни шлемове дариха и от Зъболекарския съюз. Столичната лекарска колегия дари термометри и бактерицидни лампи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП