Турция продължава и сондажните си дейности в териториалните води на Кипър

Гърция е в повишено състояние на бдителност на всички нива, така че в периода на принудителните мерки срещу пандемията COVID-19 да не се създават условия, които биха позволили изненадващи действия от страна на Анкара.

Коронавирусът „изчисти“ въздуха в Европа

Както съобщава „Катимерини“, през последните месеци се засили загрижеността относно евентуални бъдещи действия на Турция, предвид цялостната ѝ агресивна позиция в Егейско море, Източното Средиземноморие и по въпроса с мигрантите.

Според гръцките власти, показателно за настроението на Анкара е изявлението, че евакуирането на мигранти от сухопътната граница при Еврос е само временна мярка, целяща единствено ограничаване на разпространението на коронавируса.

Изданието съобщава, че Гърция е предпазлива и поради променливите реакции на Турция, предизвикани от вътрешния натиск срещу президента Реджеп Тайип Ердоган заради действията на правителството му в Сирия и Либия.

Подчертава се също, че Анкара продължава сондажните си дейности в териториалните води на Кипър. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП