В следващите няколко дни ще достигнем 1 милион потвърдени случаи и 50 000 починали“, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус

Световната здравна организация обяви, че е притеснена за бързата ескалация на разпространението на COVID-19, предаде БГНЕС. „Броят на смъртните случаи се е удвоил през последната седмица. В следващите няколко дни ще достигнем 1 милион потвърдени случаи и 50 000 починали“, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) изрази дълбока загриженост за "бързата ескалация и глобалното разпространение" на COVID-19, който вече достигна до 205 държави.

40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“

"През последните 5 седмици се наблюдава почти експоненциален растеж на броя на новите случаи, а броят на смъртните случаи се е удвоил през изминалата седмица", каза на виртуална пресконференция от Женева Тедрос Аданом Гебрейесус. "В следващите няколко дни ще достигнем 1 милион потвърдени случаи и 50 000 смъртни случая по целия свят", допълни още той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП