От утре като референтна започва да работи лабораторията в УМБАЛ “Пълмед“

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев със своя заповед е одобрил три референтни лаборатории в Пловдив, в които ще обработват PCR тестове за COVID-19, съобщи областният управител и председател на Областният кризисен щаб Дани Каназирева.

От утре като референтна започва да работи лабораторията в УМБАЛ "Пълмед". В началото на другата седмица ще заработи и лабораторията в УМБАЛ "Свети Георги". Преди Великден и след като подпише необходимите документи, се очаква здравното министерство да даде такъв статут и на лабораторията на УМБАЛ "Каспела".

Удължиха противоепидемичните мерки в страната

По думите на Каназирева в лабораторията на Университетската болница "Свети Георги" ще се обработват по 30 проби на ден, а в болница "Пълмед" за наличието на коронавирус ще се тестват по 60-70 проби. НЗОК ще плаща по 60 лева на тестван пациент, като има определени критерии за това от Здравното министерство и те са спуснати към РЗИ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП