Движението в района е отцепено

Голям пожар в търговски център в Бургас. Огънят пламна в един от хипермаркетите за техника и създаде напрежение сред хората в града.

По първоначална информация пламъците са възникнали  в складовата база на търговския обект. Запалили са се кашони с битова техника, които се съхранявали в помещенията.

 

В гасенето на пожара се включиха пет екипа на пожарната. Полицейски служители отцепиха района. Наложис е спешна евакуация на служителите от магазина . Няма пострадали от инцидента.

На място пристигна и кметът на града Димитър Николов. 

По-късно пожарът беше локализиран. До окончателното му ликвидиране на мястото на инцидента ще останат три противопожарни екипа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Засегнатата площ е около 450 кв.м. По първоначални данни огънят е тръгнал от складова база в обекта. Пожарникарите са успели да спасят второто складово помощение с площ 420 кв.м.

Вероятно първоначалния оглед на местопроизшествието с участието на пожаро-технически експерт ще стартира утре, поради високата температура в помещението към момента, уточниха от полицията.

Сигналът за пожара е бил подаден около 15.00 часа. Служителите в магазина незабавно са били евакуирани. В погасяването на пожара са участвали единайсет огнеборци. Пострадали от инцидента няма.

От РИОСВ-Бургас съобщиха, че техен екип, съвместно с Регионалната лаборатория към ИАОС са извършили изамервания на място, след овладяване и локализиране на пожара от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Бургас.

Направени се замервания за качеството на атмосферния въздух в три точки по посоката на вятъра на мястото на пожара и до най-близките жилищни блокове на ж.к „Изгрев“ с мобилен апарат GASMET. Проследени са стойностите на 26 показателя. Анализираните на място данни не отчитат отклонение от допустимите стойности на измерените показатели.

РИОСВ-Бургас ще продължи да следи ситуацията и показателите за качество на въздуха в града.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.