Класиката отекна в кварталите за около десет минути, звучейки от прозорци и балкони

Нюйоркчаните обикновено ръкопляскат, тропат по тенджери и тигани или просто викат „благодаря“ от прозорците си всяка вечер в 19 ч., изразявайки уважението и подкрепата си към здравните работници, рискуващи живота си на първа линия на битката срещу коронавируса.

Жители на германски град пяха за болните в Италия (ВИДЕО)

Но ритуалите варират. В четвъртък доброволчески хор, наречен "Peace of Heart", въодушеви хиляди да пеят „New York, New York“ , любимата песен, изпълнявана от Франк Синатра, предаде БГНЕС.

НЕСЛОМИМИЯТ ИТАЛИАНСКИ ДУХ: 700 дечица изпяха арията "Nessun dorma" (ВИДЕО)

Тази класика отекна в кварталите за около десет минути, звучейки от прозорци и балкони, става ясно от публикации в социалните мрежи.

"Това е емблематично, това е Ню Йорк", казва Робърт Хорнсби, директор на доброволческия хорза набиране на средства на "Peace of Heart".

Полицаи пяха и свириха на блокираните на остров Майорка

Подтикнати от страницата във Facebook на хора, нюйоркчани пяха заедно или просто пуснаха музика от прозорците си и от балконите си.

Изглежда, че ритуалът на отдаване почит към медиците ще продължи засега. Въпреки че епидемията COVID-19 изглежда се е стабилизирала в щата - след повече от 213 000 инфекции и над 11 500 смъртни случая, губернаторът Андрю Куомо заяви в четвъртък, че ще удължи мерките за блокиране, които се прилагат в Ню Йорк, с още един месец.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.