Смятаме, че това състояние е причинено от COVID-19, но не сме сигурни, заяви британският здравен министър

Случаите на мистериозно заболяване, свързано с COVID-19, което засяга деца в Обединеното кралство, се увеличават, пише DarikNews.bg. Заболяването се е появило едновременно с пандемията от коронавирус. За новата болест съобщиха вчера от британската здравна система NHS. До момента експертите на Острова разполагат с информация за по-малко от 20 такива случаи, но въпреки малкия брой, медиците считат случващото се за сериозна опасност.

Немски лекари протестират голи заради липса на предпазни маски и облекла (СНИМКИ)

 

 

Случаите имат характеристики на синдром на токсичен шок или болест на Кавазаки - рядко заболяване на кръвоносните съдове. Симптомите на заболяването са вътрешни възпаления, стомашни болки, треска, зачервен език и обриви.


Само някои от децата с подобни симптоми са дали положителни проби за COVID-19, така че учените не са сигурни дали тези редки симптоми са причинени от коронавируса или от нещо друго.

„Това е нова болест, която смятаме, че е причинена от COVID-19, но не сме 100% сигурни, тъй като някои от болните са с отрицателни тестове за коронавирус”, казва британският здравен министър Мат Ханкок.

Той е разпоредил да започне спешен преглед на медицинската документация за всички деца с вътрешно възпаление, които са били подложени на интензивно лечение през последния месец. Целта е възможно най-бързо да се установи какво предизвиква новата болест.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!