Депутатът от ДПС подчерта, че от партията ще подкрепят решенията на Щаба

"Още в началото на епидемията ДПС и нашият председател заявихме, че ще подкрепяме мерките на Националния оперативен щаб. Винаги сме били критични и сме изразявали своята позиция и мнение ", заяви депутатът от ДПС Халил Летифов в ефира на "Здравей, България". Той почерта, че за "Движението за права и свободи" най-важно е животът и здравето на хората да бъдат съхранени.  Според него те нямат цена и аналог.

Борисов: Очаква се до края на месеца над 120 000 работни места да бъдат запазени с мярката 60/40 (ВИДЕО)

"Правителството трябва да изготви план как ще продължим след извънредното положение. Трябва да се изготви секторен анализ, а не да се работи "на парче". Редактираната мярка 60/40 даде своя резултат. Трябва да се помисли как тя да се продължи", смята Летифов.

Как ще се справи икономиката след мерките за борба с COVID-19?

"Трябва да се запазят мерките. Най-уязвимите трябва да бъдат защитени и подпомогнати. Трябва да бъдат подпомогнати и фирмите" изтъкна депутатът от ДПС и подчерта необходимостта от секторен анализ и общ план за действие.

Целия разговор с Халил Летифов гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.