Това съобщи доц. Димо Димов на брифинга в Министерския съвет

57 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. Доказани са още 7 положителни проби при деца. Общо инфектираните с COVID-19 у нас са 1689. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 

Пикът на коронавируса у нас е бил между 20 и 26 април (ВИДЕО)

Новите доказани проби са в областите София - 6, Плевен - 7, Видин - 21, Ямбол - 11, Хасково - 4. Във Велико Търново, Габрово, Кюстендил и Сливен има по 1 нов случай. В Благоевград и Монтана по 2 случая.

316 са заразените с COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 37 от тях са в интензивни отделения.

 

 

Димов съобщи за четири нови случая на починали в страната с коронавирус. „Мъж на 82 години от Александровска с придружаващи заболявания. 62-годишен мъж от Дома за стари хора в Гара Орешец. Мъж на 78 от Дом за стари хора във Видин и жена на 55 години от Ямбол с диабет и хипертония”, уточни той.

Медицинските служители с коронавирус са общо 182. „Пет са новите случаи. Съответно в „Пирогов” – 1, в Пазарджик – трима и в Сливен – 1”, посочи Димов.

Защитени ли са лекарите на първа линия? (ВИДЕО)

Броят на излекуваните в страната достигна 342. „Новите случаи са 21. Съответно за София - в „Пирогов” – четирима, Инфекциозна болница – 2 и във ВМА – 1. От страната - Регионалните здравни инспекции са докладвали за 13 случая и в Бургас – 1”, обобщи секретарят на Националния оперативен щаб.

Стана ясно, че на граничния контрол на Летище София са установени две деца, които са показали повишена температура и клинична симптоматика. Те са отведени в столична болница за уточняване и последващо лечение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.