През последните няколко заседания на парламента редица депутати отказваха да слагат задължителните маски за лице

Инспекторите обикаляха парламентарните групи, за да връчат лично акта за глоба на депутатите в нарушение.  Изрядни се оказаха народните представители от ДПС и тези от ВМРО. Там няма нито един в нарушение. Санкционираните са шестима от ГЕРБ, трима от НФСБ и един от „Воля”.

Най-много глобени има от  БСП. Т ехният брой обаче засега не е ясен, тъй като инспекторите все още не са успели да връчат актове за нарушение на социалистите.

„Актовете им се връчват лично. Който е сгрешил трябва да си понесе санкцията”, каза Красимир Велче,  зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Огнище на COVID-19 в шивашко предприятие в Кричим

Независимият депутат Павел Шопов очакваше глобата да му бъде връчена пред журналистите в зала Запад. От РЗИ обаче търсеха народните представители  лично в парламентарните им стаи. Не стана ясно дали Шопов ще обжалва глобата, ако му бъде връчена. Такава възможност се очертава сред глобените трима от хората на Валери Симеонов.

 „Колегите имат право и основание да обжалват. Има случай, когато човек пие и се вижда, че е с дръпната маска”, каза  председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ е привърженик на мерките и смята, че трябва да са по-строги. Валери Симеонов ще предложи на председателя на парламента да разреши ораторите от трибуната в злата и председателстващите заседанията да са без маски, докато говорят. Симеонов отправи остра критика към колегите си, които стоят без маски в залата.

„Това „дребно животно” -  коронавирус ът,  не подбира нито депутати, нито багеристи. Не искам някой  самонадеян да зарази  мен и аз да заразя близките си”, сподеи Симеонов.

До края на седмицата на всички депутати, които са в нарушение на мерките, ще им бъдат връчени актове за глоба, обясниха от РЗИ.

Депутатите отново в спор за носенето на маски в парламента

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК