Тенисистът е обвиняван за организирането на демонстративния турнир "Адриа Тур"

Бащата на Доминик Тийм защити Новак Джокович за организирането на демонстративния турнир ""Адриа Тур"", и каза, че обвиненията към сърбина за случаите на коронавирус след надпреварата са „твърде евтини“, предаде БГНЕС.

Гришо и Джокович - под обстрел от световния тенис елит (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тийм взе участие в "Адриа Тур", след който Джокович, заедно с Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки, са с положителни тестове за коронавирус. Джокович и съпругата му Йелена дадоха отрицателни проби за COVID-19 в петък. Волфганг Тийм, който е баща и треньор на 26-годишния тенисист, подкрепи световния номер 1 Джокович.

ГРИШО С COVID-19: Прекъснаха турнира в Хърватия, спешни мерки и в Хасково (ОБЗОР)

„Не одобрявам случилото се на "Адриа Тур", но порицаването на Джокович и обвиняването му ми изглежда твърде евтино. Разбира се, танците в дискотеката не бяха оптимални, но Джокович на практика не направи нищо грешно. Те просто бяха отпуснати и еуфорични“, каза бащата на Доминик за австрийския вестник Die Presse.

Джокович ще се тества в Белград, Тийм с отрицателна проба

Волфганг потвърди, че синът му ще дари спечелените пари от събитието за благотворителност и предположи, че турнирът все пак си е струвал, тъй като е събрал средства за благородна кауза. „Предпочитам да има още няколко случая на коронавирус и да бъдат събрани няколко хиляди евро за клиника за лечение на болни от рак“, добави той. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК