Въпреки това двама полицаи пострадаха

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протестите на жълтите павета в София. Малко след 21.00 ч. имаше леко напрежение, което бързо беше потушено. Двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. 

Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебеното заведение. 
Междувременно стана ясно и, че 21-годишният мъж, пострадал при протестите на 10 юни е напуснал "Пирогов" по собствено желание. Той е бил в добро състояние и без опасност за живота, но според медиците е трябвало да остане още в лечебното заведение. 

За да намери най-добрия кадът на пълния площад с протестиращи - младо момиче се покатери на бившия Партиен дом.

А малко преди полунощ премиерът Бойко Борисов  направи извънредно видеообращение и призова да не се стига до насилие на протестите и каза, че остават на власт, защото опозицията щяла  "да счупи държавата".

Според премиера Борисов имало данни, че ще бъде запален бившия Партиен дом, но по време на протеста снощи не се стигна до сблъсъци между протестиращи и органи на реда.

Репортери: Наталия Герджикова, Благой Цицелков 

Трета поредна вечер на протести в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.