Демонстрантите са против реформите, които биха позволили на президента да остане на власт още 16 години

Стотици демонстранти протестираха в централна Москва в сряда вечер срещу конституционните реформи, които биха позволили на президента Владимир Путин да остане на власт още 16 години, а 103 от тях бяха арестувани след приключването на протестите, предаде БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

На референдум по-рано този месец руснаците гласуваха за конституционна реформа, която ще позволи на Путин да се кандидатира за още два мандата. Активисти на опозицията твърдят, че референдумът е бил нелегитимен и че е време Путин, който управлява Русия повече от две десетилетия като президент или премиер, да се оттегли. 

73% от руснаците са одобрили конституционните промени в страната

 

 

Около 500 протестиращи, много от които са носели маски заради коронавируса, са поискали оставката на Путин и са носели банери против реформите. Полицията е арестувала 103 протестиращи в хода на демонстрацията.

Малобройни протести в Русия след референдума за промени в Конституцията (ВИДЕО)

Масовите митинги са забранени в руската столица поради ограничителните мерки, насочени към предотвратяване на разпространението на коронавируса. Дори при нормални обстоятелства протестите в Москва изискват одобрението на властите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.