Вижте какво казаха те в студиото на „Здравей, България”

„Случващото се е много интересно - наблюдаваме първите етически и естетически протести в България. Хората, които са на площада не са нито гладни, нито безперспективни. Усещането им е, че те просто не стоят добре на едно и също селфи с властта”. Това заяви Любен Дилов-син в студиото на „Здравей, България”.

Спокойно и без напрежение премина снощният протест

„Няма ясно формулирани политически противопоставяния, както беше през 2013 г., когато имаше ясна демаркация ляво-дясно”, посочи още той. И допълни: „Според мен правителството само се вкара в един капан, в койот и да иска, вече не може да подаде оставка”

„За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така”, смята комуникационният консултант Любомир Аламанов.

67 вечер на антиправителствени протести (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Лъжата, че ако няма една политическа партия всичко ще се срине, е една тъжна лъжа. Хората искат една нормална държава – когато има престъпление, главният прокурор да го разследва, а не да отказва и да няма сила, която да го накара да го направи”, коментира още той.

„Хората искат някой да поеме отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна”, каза Аламанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.