Това е вторият подобен инцидент от началото на този месец

Пожар избухна в една от знаковите сгради на търговския квартал в Бейрут. Това е вторият подобен инцидент от началото на този месец, съобщава Ройтерс. Към момента няма информация за жертви и пострадали. Пламъците са били потушени бързо, съобщиха от местните противопожарни служби.

Намаляват надеждите за откриване на оцелели в Бейрут (ВИДЕО)

Няколко пожарни автомобила бързо обляха пламъците, които оставиха черни следи по фасадата на 5-етажната футуристична сграда, която е дело на покойната популярна архитектка Заха Хадид. Зданието все още се строи и е разположено на основния булевард, който преминава покрай разрушеното пристанище на Бейрут. Все още няма информация какво е причинило пожара.

Живеещи в околните сгради обаче излязоха панически на улицата при воя на пожарните сирени, все още уплашени от мощния взрив на пристанището в началото на август, който опустоши мегаполиса и взе стотици жертви.

Щетите от експлозията в Бейрут са за над 15 милиарда долара

„Това е ужасно. Направо не е за вярване”, заяви 48-годишният Джо Сайед, който излязъл да потича преди да стане свидетел на горящата сграда. „Всеки ден се натъкваме на проблем”, коментира той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.