Положителна проба за коронавирус е дала учителка в ДГ "Звездица"

След като детското заведение в Сливо поле беше в 14-денвна карантина, вчера стана ясно, че учителка в детска градина "Звездица" в Русе е дала положителна проба за коронавирус. Всички деца от групата, на която е преподавала, са под домашна карантина, както и персоналът. Преди това е станало ясно, че в градината е било заразено и едно от децата. Останалите три групи работят. Но в сградата не се допускат родители.

Какво трябва да знаят родителите на деца в ясли, градини или училища?

„Правим дезинфекция на детската градина. Тя ще бъде повторена след 48 часа. Ще има извънреден инструктаж на персонала”, каза директорът Райна Великова.

 

 

„Бихме затворили детската градина само, ако ситуацията се усложни. Засега нямаме основания за подобна тревога. Родителите трябва да са спокойни”, заяви зам.-кметът на Русе Енчо Енчев.

Двама ученици в Русенско са с коронавирус

Той съобщи още, че обстановката в Професионалната гимназия по промишлени технологии не е тревожна, тъй като там има заразен ученик, но той не е посещавал учебни занятия и не е имал контакти в училището.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.