В декларация те я обвиняват, че е застанала срещу хората, които са ѝ гласували доверие

Общинските председатели на БСП в Хасковско свалиха политическото си доверие от Елена Йончева. В декларация те я обвиняват, че е застанала срещу хората, които са ѝ гласували доверие. Преди да бъде избрана за евродепутат Йончева беше народен представител от Хасково.

Миков: Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време

„С изненада констатираме в последните изказвания на г-жа Йончева, че тя има разминаване в тезите, които е застъпвала и настоящите. Ние сме дълбоко разочаровани от факта, че толкова много време сме водили битки рамо до рамо. Били сме постоянна категорична подкрепа за работата, която е вършила в нейния мандат като народен представител и по-късно като депутат в Европарламента”, заяви общинският председател на БСП - Хасково Камен Тодоров.

„Изключително много ни разочарова, че това се случва в момент, в който БСП е абсолютно консолидирана и обединена. След Конгреса показахме, че единни можем да вървим напред и да направим вътрешна реформа, за да искаме категорично и подкрепа от нашите съграждани на предстоящите парламентарни избори. Виждаме една тенденция за услужливо подкрепяне на тези на Борисов – първо от наши, вече бивши членове на партията, сега наблюдаваме как и Йончева зави в своите тези”, каза още Тодоров.

Нинова: Напусналите БСП да излязат от парламента (ВИДЕО)

Инициативата за декларацията идва от Симеоновград, посочи общинският председател на БСП в града Никола Георгиев.

„Ние подкрепяме линията на партията, която взехме на Конгреса. Тя е предсрочни избори и тяхното спечелване и влизане на БСП от парадния вход на властта”, добави Георгиев.

Имат ли основание думите на Йончева, че БСП не е конструктивна опозиция на управлението, коментира Стамо Стамов.

„Ние в столетницата изповядваме тезата, че сме конструктивна опозиция. Въпреки че не се включваме активно като организатори в протестите, ние всеки ден участваме в тях. Не мога да разбера защо в момент, в който партията възвръща своето доверие, повдигаме тази тема”, допълни той.

Симов: Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад

Според общинския председател на БСП – Димитровград Пламен Панев няма да се стигне до разпад в партията. „Ще има консолидация. Случващите се събития в момента смятам, че са нормални и всеки един от напусналите другари има лично право на това. На мнение съм, че за партията няма проблем”, посочи Панев.

Повече за мотивите на социалистите гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.