34-годишният Джеймс Аспел публикува снимки на официалното си заявление

Собственик на текила бар се опитва да заобиколи строгите ограничения на коронавируса в Обединеното кралство, като добави малко от светия дух и се регистрира като църква, съобщава в. „Ню Йорк пост”.

Намаляват работното време на Немския коледен базар

34-годишният Джеймс Аспел публикува снимки на официалното си заявление, за да направи коктейл-бара си “400 Rabbits Tequila and Mezcal Cocktail Bar” в Нотингам официално място за срещи за религиозно поклонение.

Той също беше показан усмихнат и вдигнал палци, докато изпраща по пощата формуляра за регистриране на Църква на четиристотинте зайци.

За да бъде одобрен, той се нуждае от хора, които да се регистрират и да кажат, че са част от неговата конгрегация - казвайки пред Nottinghamshire Live, че могат да се регистрират като „вярващ в зайците“.

На ресторант във Франция – след 15 януари

„С места за поклонение, на които е разрешено да бъдат отворени, ние помислихме защо пък да не се захванем с религия!“, обясни той във Фейсбук за новата идея за събиране на хора, което иначе ще бъде забранено съгласно строгите правила за заключване на Обединеното кралство, които ще му позволят само да продава храна „за вкъщи”.

"Не може да е толкова трудно, нали!" добави той, обещавайки „Събиране всеки ден до късно“.

Аспел каза пред Nottinghamshire Live, че макар да започна на шега, „става дума за сериозно нещо“ - гневът му от „лицемерието“ на строгите заключвания, които според него несправедливо нараняват баровете.

Той признава, че дори ако молбата му за „храм” бъде одобрена, вероятно няма да му бъде позволено да сервира алкохол. Вместо това Аспел се надява „да се адаптира по различен начин и да се забавлява“.

Съдейки по социалните медии за неговия бар - извинете, църква - той има нетърпеливо паство, чакащо да отпие светената му вода.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 
Източник: БГНЕС