Информацията беше опровергана и от Александър Гинцбург

Турското министерство на здравеопазването опроверга информацията, че Анкара се е отказала от закупуването на руската ваксина „Спутник V“.

Междувременно стана известно, че масовата ваксинация срещу COVID-19 в Русия ще започне до края на седмицата.

Турски кораб тръгва към Черно море за сондиране за газ

Информацията за отказа на Турция от „Спутник V“ беше опровергана и от Александър Гинцбург, ръководител на Националния център по епидемиология и микробиология „Гамалея“, където беше разработена ваксината:

„Новината, която неочаквано се появи вчера през втората половина на деня, е просто лъжа. Което се потвърждава не само от фактическото състояние на нещата, но и от официалното изявление на ръководството на турското министерството на здравеопазването. Благодаря им за бързата реакция“, посочи Гинцбург в интервю за теливизия „Русия 24“ и допълни, че броят на ваксинираните до момента срещу COVID-19 в Русия надхвърля 150 хиляди души.

Отново силно земетресение в Турция

Масовата ваксинация във всички региони на Русия трябва да започне до края на седмицата, съобщиха от секретариата на вицепремиера Татяна Голикова. Приоритетно ще бъдат ваксинирани рисковите групи - лекарите, учителите и социалните работници. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР