Най-паметна за всички остава усмивката му

Ден след новината за кончината на обичания актьор Филип Трифонов, екип на NOVA се срещна с негови колеги. За ролите, усмивките и присъствието, които поколения българи помнят, разказваме сега.

 "Една боза от 6 стотинки" - Една от първите реплики на големия Филип Трифонов от малкия екран остава и една от най-запомнящите се в "Момчето си отиде“. Но ролите му в любимите на поколения българи филми ще го запазят  жив, вярват всички артисти, докоснали се до него.

"Просто не искам да повярвам, че Филип Трифонов го няма на този свят", споделя актьорът Антон Радичев.

Спомен за Филип Трифонов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филип Трифонов, когото най-близкитенаричат просто „Фипо“, оставя незаличима диря и на театралната сцена. А една от най-емблематичните му роли в Народния театър е „Сако от велур“.

Най-паметна за всички остава усмивката му.  

"Той ми оправи един прозорец – аз няма да махна вече този прозорец, въпреки че изглежда доста кошмарно - целият омазан в пръстите му – Фипе, ще запазя прозореца, за да си спомням за теб, ужасно ми липсваш!", разчувства се режисьорът Росица Обрешкова.

МОМЧЕТО СИ ОТИДЕ: Почина известният актьор Филип Трифонов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филип Трифонов ще продължи да живее на сцената, смятат колегите му – с уроците, останали за пример на младите артисти след него.

"Фипо е от тези хора, които разкриваха едни светове и с филмите му се превърна в една емблема", каза директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.