Според критиците въпросния фотос е "зле композиран" и "омаловажава" постиженията на Харис

Модната библия Vogue, която отнесе критики заради снимката на Камала Харис на корицата на февруарския си брой, ще пусне ново издание с различна фотография. Списанието ще излезе в ограничен тираж.

Списанието се сблъска множество критики миналата седмица, които определиха снимката на Камала Харис с джинси, сако и кецове като "твърде небрежна" за корицата на печатното издание на февруарския брой.

Според критиците въпросния фотос е "зле композиран" и "омаловажава" постиженията на Харис като първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент.

Камала Харис също се ваксинира срещу COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Главната редакторка на "Вог" Анна Уинтур защити оригиналното изображение, но след реакцията обяви, че ще пусне тираж с по-официален портрет на Харис, облечена в светлосин костюм на "Майкъл Корс". Това изображение беше използвано за дигиталната корица.

И двете снимки са направени от американския фотограф Тайлър Мичъл, който през 2018 г. стана първият афроамериканец, заснел корица на "Вог" с портретите си на музикалната икона Бионсе.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.