Стойността на стоката възлиза на колосалните 1 милиард и 200 милиона евро

Митническите власти в Хамбург и Антверп са залови рекордните над 23 тона кокаин, предназначен за Нидерландия, като това е станало в рамките на две пратки този месец, съобщи в сряда низерландската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Това е абсолютен рекорд в историята на Европа. Стойността на стоката възлиза на колосалните 1 милиард и 200 милиона евро. 28-годишен мъж, до когото контейнерите били адресирани, е бил арестуван в Нидерландия.

Откриха голямо количество дрога в пещера в Гърция

В Хамбург, Германия, бяха открити 16,17 тона кокаин в над 1700 кутии с кит за стена (материал за запълване на стенни дупки), пристигнал на контейнерен кораб от Парагвай.

В белгийското пристанище Антверпен са били открити около 7,2 тона кокаин, скрити в контейнер, пълен с дървени блокчета, изпратени от Панама.

Във вторник нидерлнадските митничари пък обявиха за заловено при една акция най-голямо в историята на Нидерландия количество хероин - над 1500 кг, който беше открит на пристанището на Ротердам.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР