Компанията съветва работниците да се ваксинират , но това не е условие за връщане на работното място

Google променя политиката си за работа от дома, тъй като вече желае да върне повече хора физически в офисите си в САЩ. Технологичната фирма ще позволи на служителите да вършат задълженията си дистанционно повече от 14 дни в годината само ако кандидатстват за това.

Google ще продължи настоящите си договорености за работа от вкъщи до 1 септември, но ще позволи на хората да се върнат доброволно от следващия месец. Техническият гигант беше един от първите предложили работа от вкъщи, когато пандемията удари миналата година.

„Вече измина една година, откакто много от нас работят от вкъщи и мисълта да се върнем в офиса може да вдъхне различни емоции“, написа Фиона Чикони, ръководител на отдел „Човешки ресурси“ в имейл до служителите.

Колите на Google Street View отново идват в България (СНИМКИ)

В момента Google се подготвя за цялостно отваряне през септември, когато се очаква служителите да бъдат в офиса поне три дни в седмицата. До тогава първоначалният период на връщане ще бъде доброволен, тъй като офисите ще отварят постепенно и с ограничен капацитет, в зависимост от наличността на ваксини и тенденцията на спад в случаите на Covid-19.

Когато служителите трябва да се върнат присъствено през септември, те няма да изглеждат точно по начина, по който служителите ги помнят, но шяло да им бъде подсигурена храна, леки закуски и други удобства, където е възможно, допълва Чикони.

Добре дошли ще бъдат и стопаните на кучета, като за целта е създаден специален парк в централата в Mountain View. Компанията съветва работниците да се ваксинират срещу Covid-19, но това не е задължително условие за връщане на работното място.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.