Претъпкани автобуси по време на зараза

За абсурдна ситуация в междуградски автобус сигнализираха зрители на „Здравей, България“. Пътниците са натъпкани буквално като сардини, без да се спазват никакви противоепидемични мерки.

Това се случва в автобус по маршрута от село Храбрино към Пловдив, около 7 сутринта, когато голям брой ученици и работещи пътуват към града за делничните дни.

Кога пускат движението по ремонтирания участък от Околовръстното на Пловдив

Според потърпевшите абсурдната ситуация се дължи на неправилна преценка на превозвача, че след отпадането на локдауна много хора отново ще започнат да ползват масовия транспорт.

„Превозвачът не се е съобразил, че учениците тръгват на училище. Беше ми съобщено и веднага проведох разговор с управителя на фирмата. От вчера сутринта автобусът вече е различен и може да се спазва дистанция”, обясни кметът на Първенец Ренета Плевнелиева.

 

 

Гневни жителите на Първенец събират подписка до кмета на селото с искане за по-големи автобуси и допълнителни курсове в следобедните часове, за да се прибират навреме от работа.

От фирмата-превозвач се извиниха за неудобството и обясниха, че са използвали маломерни автобуси с цел намаляване на загубите по обслужването на нерентабилната линия и заради свития пътникопоток заради кризата с COVID-19. От фирмата обещаха да поправят грешката си.

„От вторник автобусите вече са с по-голям капацитет”, заяви Ренета Плевнелиева.

Повече по темата гледайте във видеото