Гигантските животни живеят предимно в Тихия океан

Млад сив кит се появи край брега на италианския град Фиумичино близо до Рим и предизвика предположения откъде е дошъл, съобщи ДПА. Гигантските животни живеят предимно в Тихия океан.

Делфини бяха заснети как се радват и си играят с хората (ВИДЕО)

Китът е на около година. Преди той беше видяно да плува в Неаполския залив до Соренто и близо до остров Понца. От бреговата охрана призоваха хората да не се доближават до кита, който изглежда не се бои от хората. Веднъж той се оплете в рибарска мрежа, но беше освободен.

Спасиха заседнал кит в Доминиканската република (ВИДЕО)

Сивите китове могат да достигнат 15 м дължина. В. "Република" нарече кита Уоли. Сиви китове много рядко се появяват в Средиземно море. Един беше видян край Израел през 2010 г. Според някои експерти топенето на ледовете в Арктика е отворило нов път за сивите китове, по който да навлизат в Атлантическия океан.

В Шотландия заснеха рядка катерица албинос (СНИМКА)

Възможно е китът край Италия да гладува, защото там няма достатъчно подходяща за него храна. Именно от наличието на храна зависи дали той ще оцелее, но след като е млад и силен, може да се движи, за да я търси. Според някои експерти Уоли може да е роден в Атлантическия океан, защото е млад. 

Източник: БТА