Кралските морски пехотинци на Великобритания разполагат с футуристични "летящи костюми"

Кралските морски пехотинци на Великобритания разполагат с футуристични "летящи костюми", които им позволяват да се движат във въздуха. Костюмът Jet Suit се вижда на кадри от проведени тренировки. Във видеото пехотинец излита от бързо движещи се надуваеми лодки и за секунди достига до патрулния кораб. Там той каца и бързо сваля костюма, за да започне да осъществява бойните си задачи.

Учението продължило три дни, като в него са участвали пехотинци от елитното подразделение Commando. Те изпробвали нови високо технологични методи за щурмуване на кораби. Летящият костюм е създаден с 3D принтер и включва раница с гориво и електроника, както и 5 малки реактивни двигателя.

Китай изстреля основния модул на първата си постоянна космическа станция

Те позволяват на всеки човек лесно да полети във въздуха с 50 км/ч и да достигне максимална височина от 3 500 метра. Изобретението е дело на Ричард Браунинг, който е бивш член на британския флот. Развитието в технологиите позволява идеята за "летящи костюми", датираща от миналия век, да се превърне в реалност. Цената от 340 000 долара обаче прави Jet Suit достъпен за малцина. Що се отнася до морските пехотинци, те са доволни че могат бързо да щурмуват кораб по нетрадиционен начин. Практиката е до сега тези мисии да се осъществяват с хеликоптер и спускане с въже.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.