Предсрочният вот ще се проведе на 11 юли

Три коалиции - „Изправи се! Мутри, вън!“, „Българските патриоти“ и „Ляв съюз за чиста и свята република“, се регистрираха в ЦИК за участие в парламентарните предсрочни избори на 11 юли в празничния 24 май.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Без интрига, но в отсъствието на Татяна Дончева, „Изправи се! Мутри вън!” внесе 6000 подписа в ЦИК. „24 май е, Татяна Дончева има своите ангажименти. Не е лесно човек да прави коалиция. Ние сме различни пъстри, но именно в това е нашата сила. Ние сме заедно. Един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати”, заяви Мая Манолова.

Над  6300 подписа представи и новата патриотична коалиция на ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ, които ще се явят на изборите под името „Българските патриоти”. „Повече български патриоти в парламента - повече стабилност в държавата”, заяви Борис Ячев.

Лидерите обаче няма участват в листите за парламентарния вот. Патриотите призоваха и останалите партии да последват техния пример. „Нека да направят крачка встрани, за да може българските партии да направят правителство, което да управлява държавата експертно и да изкара България от здравната и икономическа криза”, посочи Юлиан Ангелов.

НОВИ И СТАРИ ЛИЦА В ПОЛИТИКАТА: Жан Виденов се завръща, Кубрат Пулев се колебае (ОБЗОР)

Водени от идеолога си Жан Виденов – „Ляв съюз за чиста и свята република” също ще се бори за гласовете на хората. „И от тези които са разочаровани от БСП през годните, социалисти на свободна практика. Ще се бори да върне надеждите на хората за справедливост, за солидарност и за достойнство на хората на труда”, каза  Иван Атанасов.

24 години по-късно Жан Виденов отново ще се бори за място в парламента. Ще бъде водач на листа, а може би и на две.