Максималните температури ще са от 35 до 40 градуса

Времето днес ще е горещо, а опасността от възникване на пожари - голяма. Максималните температури ще са от 35 до 40 градуса, а в някои райони е възможно да достигнат стойности от над 40 градуса. Това е причина в цялата страна да е обявен жълт код за опасно време.

През целяи ден ще има много слънце. Само над западните райони следобед ще се заоблачи, но вероятността за валежи е малка.

Морето предлага прекрасни условия за плаж. Температурите няма да превишат 31 - 32 градуса. Водата е с приятните 26 - 27 градуса, а вълните ще са високи до половин метър.

И над планините ще е много слънчево. Следобед над масивите от Западна България ще се появят и облаци. В Рила и Пирин е възможно да превали. Температурите са доста над обичайните, а вятърът е слаб.

През следващите дни се очаква температурите да скочат с още 1-2 градуса и към края на седмицата в много райони показанията на живакът да достигне 41 - 42 градуса. Малко повече облаци и кратко захлаждане можем да очакваме едва в началото на следващата седмица. Дългият период със сухо и горещо време повишава риска от пожари.