Композицията потегли с 266 минути закъснение

Нов инцидент с пътнически влак у нас, превозващ около 150 души. Композицията от София за Бургас е била спряна принудително малко преди Пловдив заради човек на релсите.

Инцидентът е станал на метри преди входа на централната гара в Пловдив. По думите на машиниста в района на Коматевския възел на релсите е забелязан да лежи мъж на около 50 години. Композицията е пътувала със 100 км/ч. Машинистът е дръпнал рязко спирачката, но влакът не е успял да спре навреме и така се е стигнало до фаталния инцидент.

СЛЕД ВЛАКОВАТА КАТАСТРОФА: Продължава работата по възстановяване на контактната мрежа

„На релсите пред нас легна около 50-годишен мъж. 200 метра преди него започнахме да подаваме звукова сигнализация, но го сгазихме заради високата скорост”, обясни машинистът.

„Част от пътниците бяха извозени с пътнически влак. Тези, които пътуваха за Пловдив, вече са в града. Пътуващите към Бургас бяха уведомени своевременно. В момента няма напрежение”, обясни представител на БДЖ.

На сайта си от БДЖ обявиха, че влакът е заминал от гара Пловдив с 266 минути закъснение, след като са приключени следствените действия. От  полицията съобщиха, че причината за инцидента най-вероятно е самоубийство.