Светът отбелязва 20 години от атаките на 11 септември

Светът отбелязва 20 години от кървавия атентат в САЩ. Какво точно се е случило на 11 септември 2001 г. разказа за „Събуди се" журналистът от CNN Ралица Василева.

„Бях в нюзрума и се приготвях за предаване, когато видяхме първия извънреден бюлетин за атентатите. Мислех, че става въпрос за самолетна катастрофа. После видяхме как със страхотна сила се вряза втори самолет в сградата. Тогава разбрахме, че става въпрос за невиждана атака. Светът се промени за часове. Бивши врагове станаха съюзници. Това е събитие, което помниш цял живот. Работихме през цялата нощ", сподели Василева.

Денят на смъртта, страха и силата на човешкия дух (ГАЛЕРИЯ)

По думите й в този ден Америка е загубила своята невинност. „Винаги войните се случваха другаде. Затова дотогава повечето американци се чувстваха защитени. В този ден целият свят протегна ръка на САЩ. Имах роднини, които живеят в Ню Йорк. В началото не знаех какво се е случило с тях. Само знаех, че не работят близо до кулите близнаци", каза още журналистът от CNN. И допълни, че най-тежко й е било да интервюира близките на загиналите.

Ужасът "11 септември" В СНИМКИ

„Много хора носеха снимки, за да издирват роднините си. Молеха ни да се обадим, ако ги видим. Няма да забравя човешката мъка. Хората бяха целите в пепел. По улиците имаше чанти, обувки", каза още Ралица Василева.

Целия разговор гледайте във видеото.

ОЩЕ ЗА УЖАСА „11 СЕПТЕМВРИ” ЧЕТЕТЕ ТУК

ФБР пусна изчезнали снимки от атентата на 11 септември (ГАЛЕРИЯ)

Какво да очакваме от специалното студио на NOVA в Ню Йорк

Сянката на страшна болест тегне след атентатите на 11 септември

ПРЕД NOVA: Фоторепортерът, заснел най-ужасяващото от 11 септември (ВИДЕО)

18 години от атентатите на 11 септември в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Миролюба Бенатова представя: Повелителят на мостовете - българин, свидетел на атентатите, който на 11 спетември 2001г. вместо да бяга, снима 

18 години след 11 септември: Какво се случва с “Ал Кайда“

"Прашната дама" от атентатите от 11 септември почина от рак

Майката на един от атентаторите на 11 септември: Той е жив