В Гърция също затягат мерките

Нови мерки против епидемията влязоха в сила  в Гърция. A във Великобритания здравни власти препоръчаха ваксиниране на децата над 12-годишна възраст. Премиерът Борис Джонсън ще обяви какви мерки планира правителството му, за да държи пандемията под контрол през зимата.

Британските здравни власти препоръчаха децата между 12 и 15 години да бъдат ваксинирани. Мотивът е, че така ще бъдат избегнати нарушения в учебния процес и затваряне на училища заради заразени. Решението е взето, въпреки че Комисията по ваксинация не препоръчва подобна мярка.

Великобритания се отказва от ваксинационните сертификати

„Трябва да направим всичко, което е правилно, за да предпазим страната. Начинът, по който се развиват нещата в момента, ни кара да сме уверени, че сме постъпили правилно”, заяви британският премиер Борис Джонсън.

Очаква се утре премиерът Джонсън да обяви какви мерки правителството му смята да предприеме, за да контролира разпространението на коронавируса през есента и зимата .

„Това, което искаме е ако можем да избегнем ваксинационните паспорти и сме поели по този път. Но мисля, че трябва да сме благоразумни и да променим нещата, ако нещо се промени”, посочи Джонсън.

Гърция затяга мерките срещу COVID-19

В същото време от днес Гърция затегна мерките срещу COVID-19. Неваксинирани ще бъдат допускани в кина, театри, музеи, ресторанти и барове само срещу отрицателен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Неваксинираните учители и служители в туризма, кетъринга, телевизионната, филмовата, театралната и музикалната индустрия ще трябва да си правят два бързи теста седмично за тяхна сметка. Неваксинираните ученици също трябва да си правят два самостоятелни теста седмично, но за тях те са безплатни.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК