От новата политическа сила няма да се концентрират върху негативните аспекти в дебата

Новата политическа формация „Продължаваме промяната” даде старт на кампанията си с предизборна обиколка. Срещите им с избирателите започват от Северна България.

Кирил Петков заяви, че очаква по време на кампанията скандала с гражданството му да бъде използван от опонентите им. Колкото до предизборната им програма– тя щяла да бъде официално представена до няколко дни. Основната им цел била да спрат кражбите в държавата.

„Да не се пипат данъците, но да се събират. Да се спрат кражбите, за да има пари, след това да се инвестира в образование”, заяви Асен Василев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Демократична България, „Изправи се БГ”. Ние идваме”, са нашите първи потенциални партньори, а говорим и с членове на „Има такъв народ”, както и с членове на БСП. Ще видите една много диалогична политика. Разбираме, че коалицията ще бъде следващото управление, и разбираме, че България има нужда от правителство”, каза Кирил Петков.

„Днес даваме първата стъпка на „Продължаваме промяната”, но реално ние продължаваме започнатото преди 4 месеца. Имаме случаи като 4 млрд. изчезнали през КТБ, Pandora Papers показва незаконни офшорки, а корумпирани хора като Делян Пеевски от „Магнитски” са водачи на листи. Всичко това означава, че имаме нужда от голяма промяна. Прокуратурата също се задейства преди КС да се е произнесъс”, заяви Петков.

Асен Василев обяви, че партията ще тръгне на национална обиколка, за да се срещне с българите в различни градове.

„Хората не трябва да се страхуват, всеки трябва да иска да реализира мечтите си в България. Вярвам, че след 4 години страната ни може да бъде място, с което всички да се гордеем”, каза Василев.