Ценните книжа на компанията поскъпнаха

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск съобщи за допълнителна продажба на акции на компанията за около 687 милиона долара, след като вече "се освободи" от книжа за 5 милиарда долара по-рано през седмицата. Това сочат публикувани днес документи до регулаторните органи, цитирани от Ройтерс

След анкетата: Мъск продаде акции от Tesla

Мъск е продал вчера 587 638 и 52 099 акции, собственост на тръста му, чрез многобройни трансакции, според два отделни документа. Акциите на Tesla поскъпнаха до 1069 долара в предпазарната търговия.

Мъск, който е най-богатият човек в света и основен акционер в Tesla, написа в Twitter миналия уикенд, че ще продаде 10 процента от ценните си книжа, ако потребителите на социалната мрежа одобрят подобна стъпка.

Илон Мъск и Граймс се разделиха след три години брак

Според документите Мъск ще продаде най-напред близо 3,6 милиона акции в Tesla за около 4 милиарда долара и още 934 000 ценни книжа за 1,1 милиарда долара, за да покрие данъчни задължения, след като упражни опции за придобиване на около 2,2 милиона акции.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА